Een kwartiertje met Mattias Van Coillie (Oprichter en uitbater Bar Muza)

Welke waarde heeft de Normaalschool voor de Lierenaars?

De oude Normaalschool is deel van de geschiedenis van de stad. Het feit dat zo een mooi gebouw al zo lang leegstaat, leeft wel bij de Lierenaars. Ik denk daarom dat de meesten heel blij zijn dat de site in zijn oude glorie hersteld zal worden. Zo een groot gebouw in het centrum kan gewoon niet leeg blijven staan! Ik vind het vooral heel tof dat er ook ruimte gecreëerd is voor startups! Een stevige portie innovatie en ondernemerschap gaat het Lierse stadscentrum alleen maar ten goede komen.

Bar Muza 3

Wat zijn volgens jou de grootste troeven van de omgeving?

Lier heeft voor mij de ideale grootte. Hier is heel wat leven in de brouwerij, maar toch behoudt het de gezelligheid van een dorp. Rondom de stad is ook heel wat groen, waardoor je vanuit het centrum heel snel in de natuur staat. Qua horeca zijn er de laatste jaren veel positieve ontwikkelingen geweest. En het blijft hier maar groeien! Met projecten zoals Het Academisch Kwartier zie ik de toekomst van Lier positief in.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.