Een kwartiertje met Els Verhaert (Teamcoördinator Cultuur & Evenementen Lier)

Waar kunnen de nieuwe buren van Het Academisch Kwartier terecht voor een portie cultuur?

Een groot deel van mijn taken zijn voor het Liers Cultuurcentrum, maar die is niet gevestigd op één plek. Er zijn ontelbaar veel locaties waar je het cultuurcentrum kan tegenkomen. We merken dat we evolueren naar meer projecten en samenwerkingen. Onze hoofdzaal is CC De Mol. Een zaal waar je de tribunes kan in- en uitklappen en zo van een grote ruimte een kleine gezellige maakt. We organiseren er regelmatig staande concerten of voorstellingen. Er is ook CC Vredeberg als vaste uitvalsbasis, die we vooral voor filmvoorstellingen gebruiken. Echt een gezellige, authentieke schouwburg met de klassieke rode pluche zetels, voor zo'n 200 man. Los daarvan verschijnen we ook op verschillende locaties doorheen de stad zoals op het skateterrein of in het park, afhankelijk van de voorstelling.

Waar kan je zoal van genieten in het cultuurcentrum?

We doen een beetje vanalles. We hebben heel veel verschillende disciplines en doelgroepen. Dat betekent een heel breed programma van avondvoorstellingen. Dat is niet enkel theater maar ook humor, stand up comedy, en ook live muziek zoals optredens, van klassiek tot modern. We hebben ook films die we vertonen, circusvoorstellingen of lezingen, ... het gaat breed.

Voor specifieke doelgroepen hebben we ook afgestemde voorstellingen: familievoorstellingen, schoolvoorstellingen, projecten met jongeren (door en voor jongeren van KRAAKcollectief) en seniorennamiddagen. Heel veel verschillende soorten dus.

Els CULTUURCENTRUM 2
“Lier heeft de allure van een stad en de sfeer van een dorp. Het Academisch Kwartier gaat hier zeker aan bijdragen. Misschien kunnen we gaan samenwerken met die nieuwe ondernemers, of eens een voorstelling op locatie organiseren!”

Wat is een van jullie grootste evenementen?

Jaarlijks doen we in juni Zomer in het park, dat is de start van de zomerfestiviteiten. Dan geven we echt voorstellingen in het park en maken theater op verschillende locaties, daar ligt de focus vooral op het lokale met nieuwe gezelschappen enzovoort. Het is uitermate gezellig op allerlei verborgen plekjes in de stad met een bar, kinderactiviteiten, workshops, gratis openluchtcinema ... Iedereen is steeds dolenthousiast!

Wat vind je van Het Academisch Kwartier?

Voor Lier kan het Academisch Kwartier echt iets goeds betekenen: nieuwe gezinnen die daar neerstrijken, nieuwe startups en innovatie. Waarschijnlijk een grote mix van inwoners! Lier heeft de allure van een stad en de sfeer van een dorp. Het Academisch Kwartier gaat hier zeker aan bijdragen. Misschien kunnen we gaan samenwerken met die nieuwe ondernemers, of eens een voorstelling op locatie organiseren!

Els CULTUURCENTRUM

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.