De Lesselier

De Lesselier

De Lesselier nestelt zich centraal op de woonsite tussen de statige Normaalschool en de aanpalende buurt.

De elegante en moderne nieuwbouwarchitectuur contrasteert mooi met de historische uitstraling van de bestaande schoolgebouwen. De Lesselier omvat 39 appartementen die een mix zijn van 1, 2 of 3-slaapkamerappartementen en 1 handelsruimte.

 • energiezuinige nieuwbouwproject
 • centrale, gemeenschappelijke binnentuin
 • moderne architectuur
 • zonnige terrassen
 • gelegen op een historische site in het hart van lier
 • tijdelijk 6% btw mogelijk (onder voorwaarden)
 • persoonlijke begeleiding via interieurcoördinator
 • tijdelijk 6% btw mogelijk (onder voorwaarden)
 • 6 maanden verhuurgarantie (tijdelijk)
Boek je afspraak

De Lesselier is klaar voor de toekomst, door de modernste technieken

Ieder appartement is voorzien van centrale verwarming aangesloten op een collectieve geothermische warmtepomp, dus volledig op hernieuwbare energiebronnen. Een geothermische warmtepomp is een hoogtechnologische en energiezuinige warmtepomp die warmte onttrekt aan de aarde en die warmte afgeeft in het appartement. De warmte wordt van de aarde onttrokken door middel van een BEO (Bodem Energie Opslag) veld gelegen onder de parking.

Tijdens de winterperiode zal er dus warmte aan de aarde onttrokken worden, waardoor de grond afkoelt en tijdens de zomerperiode kan deze opgeslagen koude in de bodem terug gebruikt worden om het appartement te koelen op een passieve wijze.

De woonruimtes zijn uitgerust met efficiënte vloerverwarming en in de hoofdbadkamer is er een elektrische handdoekradiator voorzien.

Verder is er een ventilatiesysteem D voorzien en zal alles gebouwd worden volgens de laatste normen van thermische en akoestische isolatie.

Geniet tijdelijk van 6% btw bij de aankoop van een appartement in de Lesselier

Contacteer ons voor meer informatie

Een overzicht van de vanaf prijzen:

 • voor een 1-slaapkamerappartement: € 299.000 excl. kosten*
 • voor een 2-slaapkamerappartement: € 365.000 excl. kosten*
 • voor een 3-slaapkamerappartement: € 499.000 excl. kosten*

Ook ondergronds garageboxen, staanplaatsen en bergingen zijn beschikbaar

*Exclusief registratierechten, btw, kosten EPB, ventilatie, PID, kosten basisakte, notariskosten en kosten nutvoorzieningen

Ontdek enkele voorbeeldplannen van de Lesselier

Bekijk hier de plannen
Werken gestart, reeds 30% verkocht!

Meer over de architectuur

De Lesselier zorgt met zijn hedendaagse architectuur voor een evenwichtig beeld tussen oud en nieuw. De hoogtes van de diverse nieuwe gebouwdelen richten zich naar het beeld van zowel de vroegere school als de bestaande omliggende buurt.

De gevels in beton en metselwerk geven het gebouw een statisch en formeel karakter aan de zijde van het openbaar domein. Aan de zijde van de private collectieve tuin wordt er ingezet op meer speelse gevels: houten gevelafwerking, terrassen in een frisse staalstructuur, houten balustrades… . De kleurschakeringen in de houten balustrades aan de terrassen benadrukken het gezellige karakter van het wonen rondom een collectief private tuin.

BOB361 architects

Wonen in de Lesselier is puur genieten

In de Lesselier staan de bewoners centraal. We gaan voor niets minder dan het ultieme wooncomfort. Om dit te bereiken, word je doorheen het hele traject bijgestaan door een persoonlijke interieurcoördinator. Die stemt samen met jou de afwerking van jouw appartement af op jouw persoonlijke smaak. Jouw interieurcoördinator doet steeds een voorstel voor een doordachte indeling van je droomappartement, maar er wordt geluisterd naar jouw specifieke noden om zo samen tot de beste oplossing te komen.

Meer interesse om te investeren in De Lesselier?

Prachtige wintertuin

Sommige appartementen hebben een mooie wintertuin, dit is een inpandig terras dat de zon naar binnen brengt en waar je tijdens de koudere dagen met plezier van de zon kan genieten. Je zit er beschut van de wind waardoor het aangenaam vertoeven in deze ruimte.

De wintertuinen hebben een kwalitatieve vloerafwerking in beton- of keramische tegels met een beperkt niveauverschil. De plafonds worden in betonlook afgewerkt.

Het is een plek waar je volledig tot rust kan komen.

Zorgeloos uitkijken naar jouw nieuwe thuis

Download de brochure

Benieuwd naar wat Het Academisch Kwartier met de Lesselier te bieden heeft?

Download nu de brochure en zet de eerste stap naar je toekomstige droomappartement.

Download brochure

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.