De Scholier

De Scholier

Stijlvol renovatieproject met een mix van één-, twee- en drieslaapkamerappartementen, studio's, duplexen en penthouses.

De Scholier blaast een nieuwe wind door het oude schoolgebouw ten noorden van de site, achter de Normaalschool. Wat vroeger leslokalen waren, worden nu hedendaagse woningen. Deze renovatie gebeurt met bijzondere aandacht voor de origine van de plek en de vroegere architectuur. Zo blijven de authentieke gevelelementen en majestueuze trappenhallen behouden. Achter de historische gevels komen moderne appartementen, afgewerkt met duurzame en kwalitatieve materialen. De Scholier biedt een diversiteit aan woonmogelijkheden met in totaal 36 entiteiten variërend van studio’s tot 1-, 2- of 3-slaapkamerappartementen, duplexen en penthouses.

 • 36 appartementen
 • hedendaags wooncomfort
 • groen, gemeenschappelijk binnenplein
 • grote, zonnige terrassen en stadstuintjes
 • duurzame en kwalitatieve afwerkingsmaterialen
 • renovatieproject dat voldoet aan strenge E-peil normen
Boek je afspraak

Bloeiend binnenplein

Het gebouw omarmt het Kweekhof, een gezellig groen binnenplein dat uitnodigt tot ontmoeten. Hier kunnen bewoners en bezoekers heerlijk ontspannen. Je vindt er ook een urban farming project, wat het plein een extra bloeiend karakter geeft. Een groen rustpunt in het hart van de stad.

Het Academisch Kwartier De Scholier Serre 3 image

Een overzicht van de vanaf prijzen:

 • Studio vanaf € 275.000*
 • 1-slaapkamerappartement vanaf € 299.000*
 • 2-slaapkamerappartement vanaf € 425.000*
 • 3-slaapkamerappartement (duplex) vanaf € 560.000*
 • Penthouse met 3 slaapkamers vanaf € 730.000*

*Exclusief kosten zoals registratierechten, kosten EPB, ventilatie, PID, kosten basisakte, notariskosten, kosten nutsvoorzieningen en btw.

Ontdek enkele voorbeeldplannen van de Scholier

Bekijk hier de plannen

Architectuur met visie

De Scholier brengt nieuw leven in de oude Normaalschool met moderne woningen die perfect passen bij het historische karakter van het gebouw. De architectuur streeft naar een harmonie tussen elegante, karaktervolle ingrepen en moderne toevoegingen die comfort bieden aan de nieuwe bewoners.

Bij dit renovatieproject ligt de nadruk op een balans tussen de rijke historie van de gebouwen en zorgvuldige, duurzame materialen die naadloos aansluiten bij het bestaande erfgoed. Door de drastische functiewijziging van onderwijs naar wonen zijn sommige aanpassingen onvermijdelijk. Deze zullen met de grootste zorg uitgevoerd worden, steeds met de geest van de bestaande gebouwen in gedachten. We hechten veel aandacht aan een architecturaal hoogstaande oplossing die de beeldbepalende kwaliteit van het erfgoed behoudt en vertaalt naar een moderne, duurzame woonvisie.

BOB361 architects

Interieur op maat

In de Scholier staat jouw comfort voorop. Wij streven ernaar om je het perfecte thuisgevoel te bieden. Bij de aankoop van je nieuwe appartement krijg je de ondersteuning van een persoonlijke interieurcoördinator. Deze expert werkt nauw met je samen om de inrichting van je appartement volledig naar jouw smaak en wensen te maken.

Connectie met buiten

Elk appartement van de Scholier beschikt over een gezellige buitenruimte. Zo genieten de units op het gelijkvloers van een eigen tuintje (tussen 28 m² en 135 m²), gericht naar het noordoosten of noordwesten. Hagen scheiden de verschillende tuinen van elkaar. De hoger gelegen appartementen worden uitgebreid met een zongericht terras (12 m² en 40 m²).

Een unieke mix tussen historische elementen en hedendaags wooncomfort

Download de brochure

Benieuwd naar wat Het Academisch Kwartier met de Scholier te bieden heeft?

Download nu de brochure en zet de eerste stap naar je toekomstige droomappartement.

Download brochure

Laat je gegevens na.

We noteren graag je gegevens om een afspraak in te plannen. De sales adviseurs geven je tijdens een persoonlijk gesprek graag meer uitleg bij de plannen, verkooplastenboeken en afwerkingspakketten van jouw toekomstige thuis. Via onderstaand formulier kan je gegevens nalaten.

WF_HAK
 • WF_HAK Lesselier

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.